Betontag – Hvorfor vælge beton tagsten

Beton tagsten

Beton tagsten er et af de populære valg af tag i Danmark og beton tag er dog også en type tag, der er produceret til det danske vejr. En tagsten til et betontag, er en forholdsvis tung tagsten og derfor kræver det, at husets tagkonstruktion er meget stærk. Betontag er utrolig holdbart og det er en type tag der beholder sit udseende i mange år, og derfor er det til glæde for dig og din familie gennem generationer. Grunden til dette er, at beton tag er så stærkt og holdbart, at det kan holde til lidt af hvert og står godt imod de danske vejrforhold med meget blæst og regn. Der er derfor ingen tvivl om, at et beton tag er et godt og fornuftigt valg af tag til dit hus. Betontaget er en tagtype som efterhånden vinder mere og mere frem her i Danmark, så for mange vil det være et rigtigt godt valg til et nyt tag. Læs mere om Betontag og andre tagtyper på vores forside. Her finder du også vores online pris beregner, hvor du nemt og hurtigt kan få en cirka pris på et nyt tag. Husk dog at prisen varer en del efter hvor i landet man bor. F.eks. er det ofte billigere at få lagt et nyt tag i Frederikshavn, Nordjylland sammenlignet med Roskilde på Sjælland. Ofte ser vi en stigning på 15% eller mere blot når vi krydser broen fra Jylland til Sjælland.

Hvorfor vælge et betontag

Betontagsten fås i forskellige farver og er et naturligt, stærkt og let håndterbart materiale. Betontagsten fås som flade tagsten eller som vingetagsten med 1 eller 2 buer. Betontagsten, eller cementtagsten som de også kaldes, er en slags tagsten, der er et godt alternativ, samt et billigt alternativ til de dyrere tegltagsten og er brugt i høj grad til både nybyggerier og renoveringer. Betontagsten er, udover at være yderst holdbart også, meget let at lægge og da betontagsten fås med forskelligt udsendende, er det nemt at finde en, der passer til netop dit hus. Men en stor fordel er ofte prisen da denne type af tagsten hører til i den billigere ende og stadig giver dig mulighed for at få et stærkt og holdbart nyt tag på din bolig. Selvom denne her tagtype sætter ekstra krav til undertaget, er det stadig en meget efterspurgt tagtype når man skal beregner priser på nyt tag. Næst efter tegltag og ståltag, er denne tagtype faktisk en af de mest populære herhjemme, og ikke mindst på grund af prisen og holdbarheden. Men også mange vælger denne tagtype, da de ønsker et nyt tag i nogle mere specielle farver, end hvad der er muligt med mange af de andre typer af tagsten. Især denne mulighed for at kunne vælge en meget specifik farve på sit tag, har været til at gøre denne tagtype noget mere attraktiv for mange. Betontaget er for mange et rigtig godt valg. Lad os kort opsummere nogle af de mange fordele ved denne type af tag.

Fordele ved beton tagsten:

  • Det er produceret til det danske vejr
  • Det er utroligt holdbart
  • Det beholder sit udseende i mange år
  • Det er et naturligt, stærkt og let håndterbart materiale
  • Det er et billigere alternativ til de dyrere tegltagsten

 Beton tag - et billigt valg til nyt tagBeton er endnu ikke en meget udbredt tagtype på de danske villa huse, men det er en type af tag, som er på vej frem. Både på grund af de billige priser, men også fordi det er en solid og kraftig tagsten. Men om den kommer til at overtage efter det populære tegltag, vil nok næppe ske. Dog kan vi nok forvente at denne tagtype vinder en smule mere ind på tegltaget over de næste par år. For mange vil det også være et bedre valg, end f.eks. det traditionelle røde tegltag, som vi så ofte ser på villaer. Med et solidt betontag er du dækket godt ind overfor vejr og vind, et tag som selv 10 år efter det er lagt, stadig ser pænt ud.

Betontag når du skal have nyt tag

Et moderne betontag er er virkelig godt valg til dig der skal have nyt tag på hjemmet, da det her er tale om en billig tagtype og samtidig et tag der er slidstærkt med lang levetid.
Betontaget er et billigt alternativt til det klassiske telgtag og ofte kan du spare 20-30% på at vælge betontaget over tegltaget, uden at den store synlige forskel på dit hus.
I mange tilfælde vil jeg faktisk foretrække betontagsten over tegltagsten, og ikke kun på grund af prisen.

Vi håber denne lille artikel om betontag har været med til at give dig svar på spørgsmålet – Hvorfor vælge beton tagsten?