Eternit bølgetag

Hvorfor vælge et eternittag og hvilke fordele er der ved denne type af bølgetag.

Eternit bølgetag

Eternit bølgetag er lavet af fibercement og anvendes typisk til småhuse, såsom rækkehuse og fritidshuse, til industribyggeri og landbrugsbyggeri. Derudover bruges eternit bølgetagplader også til facadebeklædning, og sommetider som et alternativ til træbrædder. Et eternittag, er en af de “moderne” tagtyper som vi har benyttet længst herhjemme i Danmark, hovedsageligt pga. prisen og hvor nemt det er at ligge et sådant tag.

Eternit bølgeplader fås i forskellige størrelser og farver og denne form for tagplader kan monteres uden undertag. Det er en type tag, som ikke kræver megen vedligeholdelse, og samtidig bevarer den sit udseende i mange år. Derudover er det et miljøvenligt valg, når det kommer til valg af nyt tag. Af den grund er der stadig mange som vælger at få lagt et eternittag på sit hjem, og som kommer til at få stor glæde af det i mange år fremover. Selvom det er et billigt tag, er et eternittag ikke nødvendigvis et dårligt tag.

Eternittag og dårligt ry

Eternit har dog for nogle stadig et negativt ry, da man for mange år siden benyttede en del asbest i denne tagtype. Det er stadig rigtig mange danskere der bor i huse der er belagt med tage, som indeholder asbest i større eller mindre grad. På trods af det er en negativ ting siger det alligevel lidt om hvor god en tagtype et eternittag er. En stort del af disse tage skal dog snart udskiftes, og den renovering eller udskiftning øger risikoen for skadelige asbestfibre i luften, så har du et gammelt eternittag og er i tvivl om det indeholder asbest eller ej, så kontakt en fagmand og få det bekræftet, inden du selv går i gang med opgaven. Det kan vise sig at være en lidt større opgave end du lige tror og som evt. kræve ekstra sikkerhed. Heldigvis er størstedelen af de gamle asbesttage omsider fjernet, men du risikere dog stadig nu og da, at løbe ind et renovering projekt hvor de har været brugt. Så hold stadig øje med hvilke tagplader der er tale om, hvis du skal i gang med at fjerne nogle gamle eternitplader.

Eternitplader er danskerne foretrukne tagtype når det kommer til udestuer, sommerhuse og redskabsskure. Det er også et godt valg hvis man skal nyt tag på garagen eller carporten da det er en rigtig billig tagtype da prisen på et eternittag er betydelig billigere end på f.eks. et tegltag eller skifertag og en af hovedgrundene til at denne tagtype benyttes i så stor stil her i Danmark.

Hvorfor vælge et eternit tag

Vælger man et eternittag, så er det som regel på grund af prisen. Nogle vælger det også fordi, det er et nemt tag at lægge, og en praktisk løsning til f.eks. ens garage, haveskur eller pavillon. På nogle type af huse, kan et eternit tag faktisk være en ret pæn løsning, men det er ikke alle steder hvor et sådant tag vil passe ind. Det har heller ikke helt så god en holdbar og levetid, som mange af de andre tagtyper vi har kigget på. F.eks. er et tegltag både mere holdbart, men også en noget pænere løsning, hvilket gør at mange nok vil vælge den frem for et af eternitskifer, vel og mærke når vi snakker villa tag. Til alle andre løsninger, vil et eternit bølgetag ofte være en rigtig god løsning.