Naturskifer og Eternitskifer

Eternit - når du skal have et flot eternittag eller et i naturskifer

Skal man vælge det eksklusive skifertag i naturskifer eller den noget billigere eternitskifer? Vi ser her lidt nærmere på de 2 forskellige type af skifertag.

Naturskifer

Naturskifer er et meget populært valg af tagsten iblandt danskerne og samtidig er det et tag, der er håndterbart og nemt at lægge. Naturskifer er lave af en finkornet bjergart, der er lavet blandt andet af ler og mudder. Naturskifer skæres ud af en klippevæg og efterfølgende saves skiferpladerne ud. Samtidig er naturskifer en af de mest miljøvenlige tagsten, som findes på markedet.

Naturskifer fås i blågrå og rødlige farver og har samtidig et naturligt farvespil, som giver naturskifer et flot og elegant udseende. Samtidig med det flotte udseende er naturskifer også en yderst holdbar tagsten og holder i op til 100 år, såfremt det er lagt korrekt. Naturskifer er et af de dyrere valg, når det kommer til valg af tag materiale, pga. den måde det er produceret på, men det har derimod også nogle kvaliteter, der opvejer dette, f.eks. dets holdbarhed, dets miljøvenlighed og lignende.

Naturskifer findes typisk i Norge og Storbritannien og den største hovedproduktion af naturskifer findes i Spanien. Vi kan uden problemer anvende skifer, da der findes skifer i store arealer og det er ikke nogen man løber tør for i nærmeste fremtid.

Fordele ved at vælge skifer

Når det kommer til at sætte naturskifertaget op, er det vigtigt at få fagfolk til at hjælpe dig og i dette tilfælde drejer det sig om at få en god tagdækker til at lægge taget. Det er essentielt, at du ikke sparer på kvaliteten, når det kommer til at vælge en håndværker, da det at købe nyt tag er en vigtig investering og det skal holde i mange år. Benyt dig af håndværkere, der har en vis erfaring med at lægge skifertag så du har en vis sikkerhed i at det bliver gjort korrekt.

Fordele ved naturskifer:

  • Det er meget holdbart – op til 100 år
  • Det falmer ikke i farven
  • Lader sig ikke medtage af vejr og vind
  • Det er et miljøvenligt materiale
  • Det er et meget flot udseende materiale

Eternitskifer

Eternitskifer er en tag type der er fremstillet at fibercement og fås i flere farver og formater. Eternitskifer er et godt alternativ til natur skifer og er en tag type, der kræver minimal vedligeholdelse og som bevarer dets udseende i en lang årrække. Det er et billigere alternativ til naturskifer, dog med en anden grad af elegance i forhold til naturskifer. Eternitskifer er en tag type der besidder en glat overflade. Eternitskifer anvendes både til tagdækning, gavlbeklædning og facadebeklædning, på så vidt nybyggerier som renoveringer. Ofte er et eternittag en billig løsning, og derfor vælger mange at bruge tagsten af eternit. Læs mere om Eternittag her

 

Eternitskifer fås i tre forskellige typer:

Eternitskifer 30×60 cm skifer: Denne type eternitskifer bruges til både tagdækning, gavlbeklædning, facadebeklædning og andre former for udendørs beklædning. Eternitskifer 30×60 cm kan lægges på hældninger ned til 18 grader på tage med undertag. På tage uden undertag kan det lægges ned til en hældning på 34 grader. Dette kan for nogle være grunden til at man vælger et eternittag, men ofte er det pris og nemhed som gør at man vælger denne tagtype.

Eternitskifer 40×40 cm diagonal skifer: Denne type eternitskifer kan bruges på alle overflader på huset. Eternitskifer 40×40 cm diagonal skifer er med sin karakteristiske form, samt med sin glatte overflade, yderst anvendelig til mange typer af moderne byggerier. Dette er med til at gøre at dette produkt, stadig er blandt et af de mest benyttede her i Danmark.

Eternitskifer60x60 cm diagonal skifer: Denne type eternitskifer bruges i stor grad til at beklæde større tagflader og facader på huse. Eternitskiferen kan sættes op i et system ved hjælp af monteringsbeslag, som gør det nemt, bekvemt og hurtigt at sætte det op på større overflader. Har man f.eks. en garage, og skal der ligges et billigt og hurtigt tag, så kan et tag af eternitskifer 60×60 være den helt rigtige løsning

Eternitskifer kan fås med to forskellige overflader, nemlig med struktur eller helt glat, og i to forskellige farver, nemlig grå og sort. Dog er den mest almindelige eternitskiffer den helt glatte, da denne type af eternitskifer er mindst modtagelig for alger og mos. Noget som bestemt er værd at overveje når du skal ud og investere i et nyt tag. Jo mindre vedligeholdelse der er på taget, jo bedre er det ofte for dig som bruger. Derfor er eternit skifer for mange et rigtig godt alternativ til teglsten eller et betontag.

Fordele ved eternitskifer:

  • Det kræver minimal vedligeholdelse
  • Det bevarer dets udseende i en lang årrække
  • Det er et billigere alternativ til naturskifer
  • Det er yderst anvendeligt til moderne byggerier
  • Det er nemt, bekvemt and hurtigt at sætte op

Som du kan se, så er der gode muligheder for at få et flot tag med enten naturskifer eller eternitskifer.