Nyt Tag

nyt tag til dit hus - hvad skal jeg vælge fra de mange forskellige muligheder som ståltag, tagpap eller tegltag i almindelige sorte tagsten? Vi ser her nærmere på nogle af de mange muligheder der findes inden for tageHøre du til de mange danskere som står og skal have lagt et nyt tag og ikke helt har styr på hvad de skal vælge? Hvorfor vælge et tegltag frem for et ståltag eller et skiftertag frem for et betontag? Hvilke muligheder har du for at få tilføjet en tagetage eller kvist på dit tag i forbindelse med renovering eller nybyggeri? Der er mange ting der skal overvejes, inden man blot går i gang med at få lagt et nyt tag på boligen. Vi ser her nærmere på nogle af de mest vigtige elementer.

Hvad skal man vælge når man skal have lagt et nyt tag?

Her er der forskellige faktorer der spiller ind såsom:

  • Økonomi
  • Æstetik
  • Egen håndværker evner

Økonomi ved nyt tag

For langt de fleste er det økonomien der sætte begrænsningerne, mange vil måske gerne have et skifertag i naturskifer men syntes det er for dyrt i forhold til et betontag eller tegltag. Prisen varier meget alt efter tagets størrelse og hældning samt valg af materialer til undertag og selve taget. Nogle tag typer tager også meget længere tid at lægge end andre, da der er stor forskel på hvor nemt de forskellige tagsten er at lægge og om det er tale om et helt nyt tag eller renovering af et gammelt. Faktisk kan det være lidt af en opgave at renovere et eksisterende tag og det kan prismæssigt ende op med at koste 70-75% af hvad det ville koste at få lagt et helt nyt, og så muligvis blot forlænge levetiden med 5-10 år. Så overvej dine muligheder og økonomi grundigt, inden du går i gang med et større projekt. Ofte ser vi at halvfærdige produkter, som står der flere år før de evt. bliver afsluttet pga. manglende økonomi. Husk det er altid en god ide at ligge lidt ekstra til side, da disse typer projekter ofte ender med at blive lidt dyrere en forventet.

Æstetik på sit nye tag

For mange er det heller ikke ligegyldigt hvordan deres nye tag ser ud, det skal jo gerne passe til resten af huset og til omgivelserne. En tag løsning som f.eks. tagpap vil for mange være den billigste løsning og vil måske være den rigtige løsning for et moderne designer hus, men vil æstetisk ikke passe på en gammel murermestervilla. Det gælder for de fleste om at finde den tagtype der vil passe bedst til lige netop deres hus og omgivelser, noget som ikke altid er en helt nem opgave, hvis man ingen erfaring med tagdækning eller æstetik har overhoved. Alene af den grund, kan det være en rigtig gode ide, lige at få lavet et gratis tagtjek, inden man beslutter sig endegyldigt for en tagtype.

Valg af tagtyper

Da der er stor forskel på hvor nemt det er at lægge det nye tag med forskellige tag materialer spiller en ting som egne evner også ind. Nogle har måske lidt erfaring i at lægge et tegltag men vil ikke kunne klare at lægge et skifertag eller beregne hvor kraftigt et undertag skal være for at kunne klare et betontag. Så er man gør det selv typen skal man sikre sig at man vælger en tagtype som man ved man er i stand til at lægge. F.eks. er det meget nemmere at lægge et ståltag eller tagpap, i modsætning til at skulle lægge et skifertag eller tegltag, for ikke at snakke om nogle af de mere specielle tagtyper som stråtag, tangtag eller koppertag, som stadig findes på visse danske huse. Tjek eventuel Pris på nyt tag i vores beregner på forsiden.

Hvad koster et nyt tag?

Dette afhænger helt af valg af tag materialer, størrelse og hældning på taget, hvor i landet man bor og hvilken tømrer man skal have til at lægge taget for en, eller om man vælger at gøre det selv. Vi har gjort denne proces en lille smule nemmere for dig. Du skal blot gå ind på vores forside og indtaste dine data i vores online beregner og du vil inden for et minut få en e-mail med hvad det cirka vil koste dig at få lagt et nyt tag baseret på dine ønsker. Typisk koster et nyt tag herhjemme, mellem 150-200.000 kroner, alt efter størrelse, tagtype og placering i landet, så husk at vælg den rigtige tagtype inden du går i gang med projektet, det kan rigtig hurtigt blive en træls fornøjelse hvis man vælger en tagtype, man alligevel bliver træt af efter et år eller 2. Derfor anbefaler vi at man lige bruger den smule ekstra tid det tager at sætte sig ordentligt ind i sine muligheder, eller evt. tag et gratis møde med en tagprof inden man kaster sig ud i et projekt af denne størrelse.
F.eks. tilbyder tagprofferne, at man kan mødes med dem og få en snak om sine muligheder – helt uden de koster dig noget. Denne service kan det ofte være en god ide, at benytte sig, hvis man ikke er helt sikker på hvad tagtype man skal vælge, eller hvis man har tilbygninger til sit nye tag. Det koster kun en smule tid, så det er næsten dumt ikke at gøre det.

Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige tagtyper?

Der er forskellige fordele og ulemper ved en hver tagtype, det er ting som pris, holdbarhed og udseende der spiller mest ind. Vi anbefaler du klikker på menuen tagtyper og læser mere om hver type inden du beslutter dig for hvilken slags tag du vil have lagt på din bolig, du finder en masse fordele og ulemper ved hver type. Mange vælger også at få installeret solfangere eller solceller når de alligevel er ved at lægge et nyt tag, da man kan spare en del penge ved montering, når man alligevel er ved at arbejde med taget, stillads sat op og alt gjort klart. Desværre er der ikke længere helt de samme tilskud ordninger til solceller som der var engang, men når det kan ligges i forbindelse med opsætning af et nyt tag, så begynder det alligevel at kunne betale sig.