Ståltag – Et populært valg

Hvorfor vælge et ståltag når der skal lægges nyt tag på dit hus? Vi ser her på nogle af de mange fordele ved denne interessante tagtype og hvorfor det er et populært valg når der skal ligges nyt.

Ståltag

Ståltag er en type tag der kan fås i forskellige farver og former og samtidig er ståltag et let materiale der medvirker at ståltag er utrolig nemt at montere. Ståltaget er også en type tag, der er holdbart og kan modstå forskellige vejrforhold, selv ekstrem varme og kulde, høj fugtighed, storm og haglvejr er ikke noget der påvirker et godt solidt tag af stål. Ståltaget er et solidt og holdbart tag, som fint klare det til tider voldsomme danske vejr. Det er et tag som passer både i byen, på landet eller ude ved kysterne.

Hvad er ståltag

Stål tagdækning er en form for metal tagdækning som omfatter tage af zink, aluminium, stål mv. De er let og nem at installere, sammenlignet med tage som tegltag eller skifertag. Stål, rustfrit stål, aluminium stål, zink, galvaniseret stål og nogle andre høje kvaliteter af stål bruges til denne form for tagmateriale. Disse tagplader er tilgængelige i former: som box -profil, beklædning ark, legering plader, rustfri plader, trapezplader, og plader belagt med materialer som polyester. Nogle af disse tag materialer er nyttige til at dække vægge af bygninger, som for eksempelvis lagerbygninger, fabrikker eller andre kommercielle bygninger. Det kræver ofte ikke de stor evner at ligge et sådant tag, hvilket også er med til at gøre det til et populært valg, blandt mange gør det selv typer. Ståltage kommer ofte i forskellige størrelser. Alt lige fra plader på omkring 2 meter, til andre som blot er ½ meter. Dette gør at denne tagtype, passer til rigtig mange forskellige ting. Det kan være på en garage, hvor man vil have et billigt tag, som er hurtigt at få lagt på, til et flot tegl lignende ståltag på ens villa.

Agri – stålbeklædning er den billigste ståltype. Og er udbredte i landbrugsbygninger. Stenbelagt stål til tagdækning har mere styrke og kan bedre modstå hagl. Stål tage er lettere at manøvrere på grund af dets metalliske egenskaber. Det gør også at man nogle gange kan lægge et sådant tag, steder hvor det ikke altid er muligt med visse andre tagtyper. En tagtype som stadig anvendes i stor stil mange steder i landet.

Fordele ved et stål tag

Stål tagdækning er let i forhold til skifer, fliser eller beton tag. Det er brandsikkert og kan modstå skiftende vejrforhold. Det understøtter ikke vækst af skimmel eller alger. Composite stålplader eller stålplader med isolering, kan forhindre kondens, som jo ofte kan forekommer i normalt stål tage. Med en god isolering, kan denne tagdækning opnå bedre termisk effektivitet samt støjbegrænsning, og man ender op med et rigtigt effektivt men også billigt tag på sit hus. Alt samme ting som er med til at gøre ståltaget til en eftertragtede og populær tagtype.

Man høre ofte at folk brokker sig over at man kan høre regndråberne når det samme ståltaget, men de fleste moderne typer af ståltag er dækket med en belægning som reducere denne lyd kraftigt. Dermed er denne gene kraftigt reduceret på nyere typer af ståltage. Med den faktor fjernet, er der endnu flere som efterhånden har fået øjnene op for denne interessante tagtype.

Ståltages skruer eller andre låsesystemer til ståltage kræver at man strammer dem til den bærende konstruktion. Installations udgifterne til disse tage afhænger af de arkitektoniske elementer i bygningen. Normale stål tage kræver zink belægning, eller høj kvalitets maling eller andre kemikalier for at forhindre at det ruster. Generelt er udgifterne til disse typer af stål tage afhænger af profiltype, farve, eller type maling. Galvaniserede bølgeplader eller boks profil stålbeklædnings plader er billigere, sammenlignet med andre sorter. For udskiftning af tage på udhuse, små tilbygninger osv. er denne form for tagdækning et billigt alternativ. De kræver lav vedligeholdelse årligt. De er miljøvenlige, da stål er 100% genanvendeligt, og de måske vare op til 50 år eller mere. Dette er nogle af grundene til at et ståltag er et populært valg når man skal have nyt tag.