Tagtyper

tagtyper - valg af tag - skal man vælge skifertag, tegltag, ståltag eller tagpap når man skal have lagt et nyt tag på sit hus eller boligHvad typer af tag findes der og hvad skal man vælge når man skal ud og have lagt nyt tag på sit hjem?
Skal man vælge den sikre og klassiske løsning som et tegltag, gå efter det mere eksklusive skifertag eller vælge et moderne ståltag eller tagpap? Der er mange overvejelser der skal tages, især hvis det er første gang man står og skal træffe valget. Vi vil her se lidt nærmere på nogle af de mest almindelige tagtyper som benyttes her i Danmark. Hold musen over menuen tagtyper og vælg den tagtype du ønsker mere information om. Så ser du et hurtigt overblik over de forskellige fordele og ulemper ved de mange tagtyper vi benytter her i Danmark.

Du kan også gå ind på forsiden hvor du finder en hurtig oversigt over de forskellige typer her har du også mulighed for at benytte vores online beregner og finde prisen på dit nye tag med det samme.

Overvejer du at få lagt et nyt tag, så læs mere om dine muligheder her på vores side Ting du skal vide når der skal ligges nyt tag.

Her er en kort overigt over de forskellige tagtyper vi kommer ind på – her på prisertagsten.dk

Tegltag – den klassiske løsning

Vil man gøre som alle andre, og gøre det sikre valg, så er et tegltag bestemt en mulighed. Det er den mest almindetype tagtype i Danmark, og ikke uden grund. Med et tegltag får du et flot og holdbart tag, som holder i mange år fremover.
Læs mere om tegltag her

Betontag – den nye trend

En tagtype som er blevet mere populær over de senere år, er betontaget. Et holdbart og pænt tag, som er til at betale sig fra. Fås i rigtig mange forskellige farver, men stille lidt flere krav til konstruktionen af taget. Et betontag er for mange et godt alternativ over tegltaget.
Læs mere om betontag her

Ståltag – nemt og effektivt

Flere og flere vælger efterhånd at få lagt et ståltag når der skal ligges nyt tag. Hvad enten det er til garagen, cykelskuret eller villaen, så kan et ståltag være en udmærket løsning. Ofte er det en billig tagtype, sammenlignet med skifer eller tegl, men også en nem tagtype af få lagt.
Læs mere om ståltag her

Skiftertag – det elegante tag

Vil man gerne have et flot og naturligt udseende tag, og passer et stråtag ikke lige ind, så kan et eternittag være svaret. Eternittage består af eternitskifer (den billige og ikke så pæne løsning) eller naturskifer (den flotte og dyre løsning). Især på større klassiske villaer, er et skifertag rigtig flot og et af de mest holdbare tagtyper du kan få.
Læs mere om skifertag her

Eternittag – den billige løsning

Bølgetag eller bølgeeternit er en tagtype som vi ofte ser på især sommerhus, garager og mindre huse. Det er en hurtig og billig tagløsning, som i mange tilfælde giver rigtig god mening. Dog er den ikke helt så elegant som et tegltag eller skifertag, men det er jo heller ikke alle steder hvor de skal se så elegant ud.
Læs mere om eternittag her

Udover disse overstående tagtyper, findes der selvfølgelig også en del flere. Men disse er blandet de mest anvendte herhjemme, og dem som folk typisk vælger når der skal ligges nyt tag på hjemmet, garagen eller cykelskuret.