Tegltag – Valg af teglsten

eksempel på tegltag i sort tagsten - hvorfor tegl er et populært valg til dig der skal have lagt et nyt tag på din villa eller parcelhusNår vi snakker tegltag er der mange forskellige typer af teglsten man kan vælge imellem, vi ser her lidt nærmere på nogle af de mest populære og almindelige typer af teglsten som bruges herhjemme.

Teglrød teglsten

Teglrøde tagsten har tegltags naturlige rød farve, dog kan tegltag fås med forskellige overflader.

Natur teglsten er en type teglsten, som ikke er efterbehandlede og derfor har denne teglsten sin naturlige røde farve og matte overflade.

Engoberede / Ædelengoberede er en type teglsten, der er overfladebehandlet med engoben og herefter brændt ved omkring 1000 grader. Denne form for overfladebehandling indeholder vand og ler og de forskellige farver som teglsten fås i, får man ved at blande leret til man får den ønskede farve og en hård teglsten der kan klare vejr og vind uden problemer. Overfladen på engoberede teglsten er diffusionsåben og mat og er behandlet med tilsat glasmel, dette giver en overflade, der er en smule anderledes. Den ædelengoberede teglsten er diffusionsåben og silkemat.
Glaserede teglsten har en overflade, som er blank med højglans og samtidig er den diffusionstæt. (Det at en teglsten er diffusionstæt betyder at det er nødvendigt at ventilere teglstenens underside). Den glaseringsglasur som teglsten, glaseres med indeholder farvepigmenter og kvarts. Dette giver det klassiske udseende på disse tagsten, som vi alle kender og elsker. En god og solid tagsten, som passer på langt de fleste huse, hvilket også er grunden til at mange som skal have nyt tag – vælge denne type tagsten.

Teglrødt tegltag er et af danskernes mest valgte typer af tag og det har været blandt danskernes foretrukne igennem flere år. Vælger du et teglrødt tegltag, er du sikret et klassisk udseende tag, der er meget holdbart. Derudover er der mange valgmuligheder indenfor teglrødt tegltag, da teglrødt tegl tag findes i forskellige overflader, former og størrelser.

Fordele med teglrødt tegltal:

 • Indeholder ingen tilsætningsstoffer eller bindemidler – derfor et miljøbevidst valg
 • Yderst vedligeholdelsesvenlig
 • Har en lang levetid – på mere end 50 år
 • Har en høj holdbarhed og genstridighed
 • Lader sig ikke medtage af regn, sne, slud eller blæst
 • Farvet med naturfarver – falmer ikke

Matte teglsten

Matte teglsten fås i forskellige farver og med forskellige overfladebehandlinger, som ses nedenfor:

Natur teglsten er en type teglsten, som ikke er efterbehandlede og derfor har denne teglsten sin naturlige røde farve og matte overflade, hvilket passer perfekt ind på visse typer af huse her i Danmark. Især ude ved kysterne passer denne type af tagsten ofte rigtigt godt ind. Det lidt mere rå look, gør at disse tagtyper ofte ser naturlige ude, og blender lidt mere ind i omgivelserne.

Blådæmpede teglsten er en type teglsten er, der har en overflade, som er diffusionsåben og mat. Den blåsorte farve giver et flot spil i taget. Denne karakteristiske farve får man på teglsten ved at brænde teglstene en ekstra gang i en speciel ovn, og ved ikke at tilføje ilt under brændingen. De er endnu ikke lige så populære som de klassiske røde eller de sorte teglsten.

 • Indeholder ingen tilsætningsstoffer eller bindemidler – derfor et miljøbevidst valg
 • Yderst vedligeholdelsesvenlig
 • Har en lang levetid – på mere end 50 år
 • Har en høj holdbarhed og genstridighed
 • Lader sig medtage af regn, sne, slud eller blæst
 • Farvet med naturfarver – falmer ikke

Teglsten af tegl er jo som sagt den mest benyttede tagtype her i Danmark og med god grund som du kan se ud fra de mange fordele der er med denne type af tagsten. Over halvdelen af de danske huse har et tag af teglsten og det er ikke kun på grund af vi danskere altid gør som vi plejer at det er sådan men fordi et tag af tegl ofte er den bedste løsning i forhold til prisen og det færdige udseende. Priser på tagsten i tegl er middel i forhold til andre tagtyper, og det er alt sammen med til at gøre et tegltag til et godt valg når du skal ud og vælge teglsten.